Sänk räntan för delbetalningar och kreditkort med Anyfin

Räntan och kostnader för krediter, delbetalningar och utnyttjade kreditkort kan sammanlagt bli en betydande summa att betala varje månad. Ofta så har dessa typer av krediter en hög ränta och att få möjlighet att sänka utgifterna kan ge en betydligt bättre ekonomi varje månad.

Det finns en enkel och smidig lösning:

Företaget Anyfin har som mål att erbjuda bättre villkor på dina nuvarande krediter och delbetalningar. Ansök gratis och få svar direkt om de kan erbjuda en lägre effektiv ränta. Du själv avgör sedan om Du vill tacka ja till erbjudandet eller inte.

Framförallt ges betydligt bättre villkor på kreditkortsskulder och delbetalningar men Anyfin omförhandlar alla typer av lån förutom bolån och företagslån, alltså även privatlån, kontokrediter, snabblån och kreditavbetalningar.

  • Automatiskt – Ange vilka kreditgivare du har. Anyfin kollar automatiskt upp villkoren.
  • Alltid samma löptid – Med samma löptid blir det enkelt att se besparing per månad
  • Betala snabbare – Smidigt att välja snabbare återbetalningstid via appen

Gratis kontroll – Kan du få lägre kostnad?

Så fungerar Anyfin

Så fungerar det – i korthet

Anyfin är tjänsten för dig som har dyra krediter eller delbetalningar. Vid en ansökan anger du vilka kreditgivare du har varpå Anyfin automatiskt kontrollerar gällande villkor och försöker matcha detta med ett bättre alternativ. De löser din gamla kredit och därefter har du nya och bättre villkor.

Gratis ansökan och enkel tjänst för att pressa ner dyra delbetalningskostnader

Steg för Steg – Så använder du Anyfin

Grundkraven är: Minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Ingen betalningsanmärkning inom de senaste 12 månaderna eller aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Skulle du ha anmärkningar och/eller skuldsaldo så rekommenderar vi Nystartslånet hos Nystart Finans.

1 – Ansökan på 2 minuter

För nya kunder är det enklast att ansöka via hemsidan. Är du redan kund är appen enklare att hantera för att lägga till ytterligare delbetalningar. I ansökan anger du hos vilka kreditgivare du idag har delbetalningar, krediter och lån.

2 – Anyfin hämtar automatiskt in uppgifter

En stor fördel med Anyfin är att du aldrig själv behöver sammanställa dina skulder. Ange i ansökan, via hemsidan, att det är kredit hos exempelvis Klarna, Bynk, Ferratum eller SEB. Verifiera dig med Bank ID och Anyfin hämtar automatiskt alla uppgifter. Eller så tar du ett foto på din faktura och skickar in den till Anyfin.

3 – En kreditupplysning via UC

Anyfin tar en kreditupplysning som är aktuell i 30 dagar. Oavsett hur många ansökningar som skickas in inom den tiden kommer enbart denna upplysning att användas. Är du redan kund gäller en kreditupplysning för samtliga ansökningar som skickas in i 90 dagar.

Kreditupplysningen ligger sedan till grund för den individuella ränta som Anyfin erbjuder. Att de har individuell ränta istället för samma ränta för alla är den största orsaken till att de ofta kan erbjuda lägre räntenivåer.

4 – Bättre erbjudande – eller inget alls

Anyfin ger enbart erbjudande om det är bättre än ditt nuvarande avtal. Deras erbjudande kommer vara upplagt på lika många månader vilket innebär en mycket enkel jämförelse i effektiv ränta och månadskostnad.

5 – Anyfin flyttar krediterna

Tackar du ja till erbjudandet sköter Anyfin allt det administrativa. De kontaktar din nuvarande kreditgivare, löser krediten och informerar dig sedan. Du behöver inte kontakta tidigare kreditgivare för att lösa dessa krediter.

6 – Bättre villkor – enklare överblick

När krediten är flyttad har du bättre villkor än tidigare och en tydlig överblick i appen över de delbetalningar och krediter som är samlade hos Anyfin.

Exempel – Från dyr Klarna kredit till billigare Anyfin

Info sign

Klarna är en mycket vanlig betalningslösning vid E-handel. De erbjuder delbetalning över valfritt antal månader via Klarna Konto. Räntan är samma för alla och på 19,90 %. Utöver detta betalas en månatlig administrationsavgift på 29 kr. Betala 5000 kr över 12 månader och den effektiv räntan blir 30,9 %!

Du har en delbetalning som presenteras ovan och ansöker via Anyfin för att se om bättre villkor kan erbjudas. I ansökan anges att delbetalningen är hos Klarna. Automatiskt hämtar Anyfin uppgifterna och erbjuder ett alternativ som innebär 12 % effektiv ränta.

Detta fortfarande på 12 månaders återbetalningstid. Du får lägre månadskostnad och lägre totalkostnad för krediten (12 % är enbart ett exempel – Din räntenivå visas vid en ansökan).

I vissa fall halveras månadskostnaden!

Fördelar med Anyfin

Fördelar med Anyfin

Anyfin är en unik tjänst då de aldrig ger nya lån eller krediter. Istället hjälper de privatpersoner till en bättre ekonomisk situation genom att förbättra villkoren på nuvarande delbetalningar. Detta till stor del helt automatiskt.

Plus sign

Anyfin flyttar krediten åt dig. Skulle de erbjuda ett bättre erbjudande än vad du har idag tar de hand om hela processen att flytta över skulden till dem. Du behöver alltså inte kontakta nuvarande kreditgivare för att lösa skulden.

Plus sign

Få lägre effektiv ränta genom att Anyfin gör en individuell kreditbedömning och inte ger samma räntesats till alla, vilket annars är vanligt inom delbetalningar.

Plus sign

Betalning via Autogiro gör att inbetalningar aldrig glöms bort. Dessutom skickas ett SMS ut som påminner om att det behöver finnas pengar på kontot inför kommande dragning.

Plus sign

Samla alla delbetalningar hos Anyfin och få enkel överblick via appen. Det går alltså att ansöka med flera olika krediter och lån varpå varje ansökan kommer behandlas separat. Dessa presenteras även separat på månadsfakturan. Önskas en delbetalning lösas i förtid är detta alltid möjligt och utan kostnad.

Plus sign

Schemalägg extrainbetalningar. Önskar du betala av skulden snabbare? Ange i appen hur mycket som önskas betalas varje månad och automatiskt visas det hur många månader delbetalning i så fall behöver ske. Extrainbetalningar kan schemaläggas och därmed automatiskt dras från kontot.

 Är Anyfin bra?

Plus sign

Ja! Vi på Spargrisarna har granskat och testat tjänsten och ger dem högsta möjliga betyg.

Vår åsikt delas uppenbarligen även av andra användare. Genomsnittliga recensionsbetyg på Trustpilot, Facebook, App Store och Google Play ligger på höga 4,5-5 av 5.

Anyfin får bra betyg

Vårt omdöme – Vad är fördelarna?

Plus sign

Ansökningsprocessen är väldigt enkelt mycket tack vare att Anyfin automatiskt hämtar upp nuvarande skuld från kreditgivaren. Ange exempelvis att du har en delbetalning Klarna och Anyfin kommer kunna se belopp, ränta, avgifter och annan information om denna delbetalning.

Plus sign

Att de även löser nuvarande krediter och har kontakt med dessa kreditgivare är en stor fördel. De tar hand om allt det administrativa – du får bättre ränta och tydligare överblick på delbetalningarna.

Finns det någonting som är dåligt med Anyfin?

Minus sign

Chattsupporten, anges svara ”vanligtvis inom några timmar” vilket vi anser är för långsamt. Ska de ha chatsupport bör den kunna ge snabbare svar. Vid en test fick vi däremot svar efter 20 minuter.

Minus sign

Enklast via app / smartphone. Via hemsidan kan en första ansökan skickas in. Men för att hantera delbetalningarna krävs en smartphone. Det är för de flesta inget problem men för de som vill hantera sina lån via en dator blir det problem.

Minus sign

Kunde varit tydligare gällande räntan. Under FAQ finns frågan ”Vilken ränta får jag?” och där nämns att räntan sätts individuellt. Självklart borde de även nämna inom vilket spann som de ger ränta. Det skulle ge en indikation på om det är värt att testa tjänsten eller inte. Räntan (3,95 % – 19,95 %) kan visserligen ses i deras SECCI-dokument (PDF-dokument) men vi önskar att de är tydligare på denna punkt.

Fyra snabba om Anyfin

🔷 Kan jag ansöka om flera delbetalningar och kreditkortsskulder?

Ja, du kan använda tjänsten på valfritt antal krediter, Anyfin kommer behandla dessa separat och de kommer att delbetalas separat. Däremot presenteras alla delbetalningar via samma faktura vilket ger enkel överblick. Det totala beloppet på alla krediter får dock inte överstiga 200 000 kr.

🔷 Vilken ränta ger Anyfin?

Räntan hos Anyfin är 3,95 % – 19,95 %. Räntan är individuell och sätts efter ansökan genomförts.

🔷 Vilka krediter kan omförhandlas

🔷 Hur lång blir amorteringstiden?

Anyfin erbjuder alltid exakt samma amorteringstid som din nuvarande kredit. Detta för att det ska bli enkelt att jämföra månadskostnad och effektiv ränta.

Är Advisa bra?

Är Lendo bra?

Lendo är en låneförmedlare som erbjuder en mycket bra tjänst för dig som vill jämföra räntor på privatlån. Det visar kundernas omdöme och vårt eget ...
Läs mera
5 skäl att samla lånen

5 skäl att samla lånen

När man samlar sina lån innebär det att man tar ett större lån för att betala tillbaka de andra mindre lånen. Bankerna och långivarna måste ...
Läs mera
Vad är en låneförmedlare?

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som gratis hjälper privatpersoner att jämföra räntan hos flera olika banker och kreditbolag. Genom att använda en låneförmedlare hittar du ...
Läs mera