Köpa fullmakt och avtal online – Vår erfarenhet

Vi har testat att köpa fullmakter och avtal online. För ett par hundra kronor styck har fullmaktsavtal, skuldebrev och gåvobrev köpts. Var det värt det? Ja, resultatet var imponerande.

Varför köpa när det finns gratis?

Första tanken var att leta upp gratis mallar online, ladda hem och använda dem. Vi hittade ett par men efter att ha granskat dem, tittat på senaste datum de uppdaterades samt vilka som skapat dem så kändes det inte längre som ett alternativ.

För ett par hundralappar kunde vi få exakt den mall vi var i behov av – från ett företag som enbart jobbar med att skapa, uppdatera och sälja fullmakter och avtal online. Jurister som kan sin sak och som gör det noga. Det är stor skillnad.

Att ladda hem gratis mallar är att ta en stor risk. Vi ville inte ta risken med kommande släktfejder eller avtal som av någon anledning inte skulle gälla när det väl var behov.

Spargris mellan avtal och böcker

Vad kostar det?

Priserna är från JuridiskaDokument:

 • Framtidsfullmakt – 395 kr

Genom att skriva en framtidsfullmakt kan du utse en person som ska ta hand om dina angelägenheter om du i framtiden inte längre kan ta hand om dem själv.

 • Enkelt skuldebrev – 295 kr
 • Gåvobrev lös egendom 395 kr

För 1100 kr fick vi de dokument vi behövde. Om det var prisvärt? Ja, med tanke på vad alternativet är. Snabbt, tydligt och rätt. Det är lätt värt en tusenlapp.

Med de avtal som vi köpte följde det med pedagogiska guider, frågor besvarades snabbt via kundtjänst och avtalet passade vår livssituation.

Veta – eller fråga

En svårighet med juridik är alla svåra och komplicerade begrepp. Vi sökte exempelvis ett låneavtal. Ett avtal som tydligt skulle visa att person X har lånat xxx kr av person Y. Det visade sig heta ”Enkelt skuldebrev”.

 • Om du vet juridiska namnet

Kan du det juridiska namnet på avtalet – då är det inte några problem alls. Leta upp det, köp det och använd det. Men det är knappast alla som vet det.

 • Om du vill läsa på

Vi började med att läsa på om olika dokument och förstod vilket vi borde köpa. Men att chansa vid sådana avtal känns onödigt. Så vi tog det säkra före det osäkre och kontaktade kundtjänst.

 • Om du är osäker – Fråga!

Det var här vi landet till slut. Vi mailade kundtjänst på JuridiskaDokument.nu (finns även andra aktörer) och beskrev vilket problem vi hade. De kunde då både säga vilket avtal vi borde köpa samt vilka punkter vi skulle tänka extra på.

Spargris och dator

Kundtjänst – Snabbt, enkelt och personligt

Det vi blev mest imponerade av var bemötandet i kundtjänst. Med fördomar om höga priser och stela advokater blev vi minst sagt överraskade.

Vi hade ett par frågor så det blev en mailkonversation på ett par mail. Allt för att reda ut exakt vilket dokument vi skulle beställa – och hur vi skulle använda det. Frågor som jag annars hade fått boka en advokat för att få svar på…

Det är servicen och hjälpen de får sina kunder på. I annat fall kunde vi lika gärna letat upp en gratis mall på nätet…

Positivt

 • Levereras i PDF (kunde lätt skickas till vänner med samma behov)
 • Guidning till rätt avtal
 • Alltid uppdaterade avtal och fullmakter

Negativt

 • Svårt att hitta rätt

Det är svårt att hitta rätt när man inte ens vet vad man letar efter… Det visade sig när vi letade efter låneavtal men skulle ha letat efter skuldebrev. Tur att kundtjänst var behjälplig.

 • Kostar…

Ja, det kostar. Det är billigare att leta gratisalternativ. Men vi kommer att använda tjänsten även nästa gång vi behöver avtal. Vi fick exakt vad vi behövde – det är värt att betala för.

Vilket avtal eller fullmakt behöver du? Läs mer på JuridiskaDokument.

Köpa fullmakt och avtal online

Statlig insättningsgaranti

Vad är statlig insättningsgaranti?

Statlig insättningsgaranti innebär att staten (Riksgälden) ersätter ditt insatta kapital, och intjänad ränta, om banken där pengarna sitter går i konkurs. Har du pengar på ...
Vad är UC-Score?

Vad är UC-Score?

UC-score är ett poängvärde, från UC, som påvisar din kreditvärdighet. Det är främst detta som kreditföretag tittar på innan de avgör om lån, krediter eller ...
Privatlån

Privatlån och blancolån – vad gäller?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, dvs det finns ingen "pant" som ex en bostad som säkerhet för lånet, privatlån kallas även för blancolån ...
Nicklas Andersson
Senaste inläggen av Nicklas Andersson (se alla)