Blir det mer hushållsekonomi i skolan?

Kan det verkligen bli så att riksdag och regering beslutar om att skolan ska undervisa mer (och bättre!?) om hushållsekonomi?

I början av oktober, den 3 oktober för att vara exakt, så lämnades det in en motion till riksdagen om att skolan ska undervisa eleverna mer i hushållsekonomi. Ett helt lysande förslag tycker Spargrisarna!

Motionen är ganska så kortfattad utan några detaljer om hur det skulle genomföras, sådant kommer upp i ett senare skede – om nu motionen går igenom.

Men bland annat står dessa meningar:

Bristande kunskap om grundläggande hushållsekonomi kan orsaka stora problem hos enskilda.

Att inte fullt ut förstå ränta på lån eller försäkringar kan innebära stora problem.

Man kan bara hålla med om att just dessa punkter bör vara helt grundläggande att förstå för var och en, de som inte förstår kan helt säkert få problem med sin privatekonomi, det är bara att titta på några avsnitt av långköraren Lyxfällan i TV3 (eller streama på Viaplay).

Så vi får hoppas motionen går hela vägen, den är behandlad av utbildningsutskotten som godkänd motionen och skickat den vidare och nu är det upp till riksdagen att säga sitt.

Vad är Effektiv ränta?

Vad är Effektiv ränta?

Effektiv ränta är den procentsats som visar hur mycket du behöver betala i räntor och avgifter på ett lån på årsbasis. I denna räntesats är ...
Hur gör man en Budget?

Hur gör man en Budget?

En budget hjälper dig att hålla koll på din ekonomi. Om du gör en budget blir det lättare att begränsa utgifterna och nå dina sparmål ...
Faran med räntefria lån

Krönika: Faran med räntefria lån

Det finns ett par låne- och kreditformer som erbjuder räntefria alternativ. Det kan vara ett fördelaktigt sätt att låna pengar helt gratis – men kan ...
StigH